Refraktomeetri kasutamine jookide magususe määramiseks Refraktomeetrid

Refraktomeetrid on instrumendid, mis on ette nähtud optilise konstandi, mida nimetatakse murdumisnäitajaks, mõõtmiseks, proovi ja selles lahustunud osakeste omadusi. Seda defineeritakse kui seost valguse kiiruse vaakumis ja valguse kiiruse vahel aines, see on materjali omadus, mis ei erine keemis- ja sulamistemperatuurist, kuid mis hõlbustab lõplikku tuvastamist.

Murdumisnäitaja mõõtmine võimaldab koostada graafiku, mis seostab selle omaduse proovi kontsentratsiooniga, piisab, kui täpselt teada, kuidas see varieerub sõltuvalt liikide hulgast vedelikus. Kui suhe on kindlaks tehtud, saab määrata mis tahes tundmatu koostise. Enamasti tagab kalibreerimise aparaat ise, et suhkrulahust mõõtes saaks seadmetelt skaalat lugeda. Mõõdetud murdumisnäitaja teisendatakse otse sahharoosisisalduse massiprotsendiks (ºBRIX).

Kuidas mõõdetakse murdumisnäitajat suhkrurikastes segudes

Murdumisnäitaja ja BRIX-kraadide vahel on otsene seos, kuna see mõõdab 1 grammi sahharoosi 100 grammi proovi kohta. Selle teisenduse on standardinud Rahvusvaheline suhkruanalüüsi ühtsete meetodite komisjon (ICUMSA). BRIX on määratletud kui puhta sahharoosilahuse massiprotsent. Skaalat on võimalik kasutada mis tahes magusaines lahustunud osakese puhul, kuid see läheb arvesse suhtelise mõõdiku või võrdlusväärtusena, näiteks kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupi (HFCS) puhul, mis on maisitärklisest ekstraheeritud vedel magusaine, mis koosneb peamiselt fruktoosist ja D-glükoosist ning võib osaliselt asendada sahharoosi jookides ja karastusjookides.

Viinamarjavirde tiheduse mõõtmiseks on ka teisi skaalasid, nagu Baumé (°Be) ja Oechle (°Oe), Austrias kasutatakse veinivirdes suhkru osakaalu määramiseks Klosterneuburger Mostwaage (°KMW) klassid; Platoni klass, mis loodi õllevirde suhkrusisalduse määramiseks.

Mõõtevahemikud varieeruvad olenevalt hinnatavast ainest ja sellest olenevalt kasutatavast seadmest:

  • 0-32% Brix: kasutatakse tavaliselt mahlade suhkrusisalduse mõõtmiseks.
  • 28–62% Brix: kasutatakse tavaliselt mooside ja siirupite jaoks
  • 85-92% Brix: kasutatakse mesinduses.

Refraktomeetria rakendused magusate jookide mõõtmisel

Mõned tootjate pakutavad refraktomeetri mudelid on spetsiaalselt ette nähtud Brixi kraadide mõõtmiseks. Tänu praktilisele ja vastupidavale konfiguratsioonile saab neid suhkru kasutusvaldkonnas kasutada mitmel viisil:

  • Toiduainetööstus: protsesside juhtimine ja kvaliteet.
  • Toidusektor: küpsusastet saab määrata (puu- ja köögiviljasuhkur), naturaalsete mahlade, maiustuste, piima ja selle derivaatide puhul (kondenseeritud, aurutatud, piimatooted nagu juust ja jogurt), igat tüüpi kastmetele jne.
  • Veini, virde ja alkoholi tootmisel.
  • Viinamarjakasvatuses ja puuviljakasvatuses.
  • Mesinduses ja mee tootmises.

KALSTEINis oleme TOOTJAD, pakume tipptasemel täppisoptilisi instrumente, mis on kohandatud teie vajadustele. Meil on kaasaskantavad refraktomeetrilised kaalud 0-10%, 0-32%, 0-50% ja 58-92% BRIX. See on lihtne mudel, mis väldib teisendustööd, kuna refraktomeetriga mõõdetud murdumisnurk registreeritakse skaalal. Lisateabe saamiseks meie toodete, OSTMISE, MÜÜGI ja HINDADE kohta külastage meie veebisaiti: SIIN