Mis on toiduainete külmkuivati?

Külmkuivatamine on toiduainete säilitamise tehnika, mis põhineb teatud ühendite kuivatamisel neis sisalduva vee sublimeerimise teel.

Lüofilisaator on seade, mida kasutatakse lüofiliseerimiseks. See koosneb järgmistest osadest: kuivkamber või lüofiliseerimiskamber: see on koht, kuhu asetatakse lüofiliseeritav aine, jahutuskontuuriga kondensaator: see on ühenduses kuivakambriga ja see on koht, kus sublimatsiooni käigus tekkiv aur on kondenseeritud ja lõpuks vaakumsüsteem.

Selle tehnika abil ei muutu toote füüsikalis-keemiline struktuur ja see võimaldab seda säilitada ilma külmaahelata, kuna selle madal niiskusprotsent võimaldab saavutada suure mikrobioloogilise stabiilsuse.

Külmkuivatamine võimaldab ekstraheerida 95% toidus sisalduvast veest, mis omakorda annab suure kasu võrreldes transpordikuludega, kuna võimaldab laadida suurema koguse kaupa ilma külmaketti kasutamata. Külmkuivatamise lõpus muutub toit jäigaks struktuuriks, mis säilitab selle kuju ja mahu, kuid on vähendatud kaaluga, säilitades selle toiteväärtused ja organoleptilised omadused. Rehüdreerides taastavad nad esialgse tekstuuri, aroomi ja maitse.

Toidu külmkuivati ​​kasutamine

Peaksite teadma, et mis tahes materjali sisestamiseks lüofilisaatorisse tuleb see kõigepealt külmutada, et säilitada selle molekulaarne struktuur. Selle saavutamiseks kasutatakse sügavkülmikut, mis suudab saavutada miinustemperatuuri. Külmutatud materjal sisestatakse tänu vaakumpumbale lüofilisaatorisse, kus on vaakumrõhk, mis võimaldab sellel korralikult töötada. Vaakumi tõttu sublimeerub 95% proovis olevast veest. Nii kuivab toode ilma vajaduseta kasutada toatemperatuurist kõrgemaid temperatuure.

Lüofilisaatoris sisalduv soojus annab veele vajaliku energia gaasiliseks muutumiseks, kiirendades protsessi. Ja lahtiseks jäänud gaas kondenseerub madalal temperatuuril, naases uuesti tahkesse olekusse.

Külmkuivatamise protsess

Toidu külmkuivatamine hõlmab nelja peamist etappi:

  • Ettevalmistamine
  • külmutamine
  • Esmane kuivatamine
  • Sekundaarne kuivatamine

Lüofiliseerimise eelised võrreldes teiste tehnikatega:

  • Saate tooteid, mida saab väga kiiresti regenereerida.
  • Lõpptoote kuju ja omadused on sisuliselt originaalsed.
  • See on ideaalne protsess termolabiilsete ainete kuivatamiseks.
  • Oksüdeeruvad koostisosad on kaitstud.
  • Lõplik niiskusesisaldus on väga madal.

At Kalstein oleme TOOTJAD ja pakume teile uuenduslikku külmkuivatit turu parimate hindadega. Seetõttu kutsume teid vaatama meie tootekataloogi: SIIN