pH-meeter: milleks seda kasutatakse?

pH-meeter on teaduslikuks kasutamiseks mõeldud laboriinstrument, mis mõõdab vesinikioonide aktiivsust vesilahustes, näidates selle happesuse või aluselisuse astet, väljendatuna pH-na. Seda kasutatakse laborites ja paljudes muudes valdkondades või valdkondades; pH mõõtmise saab teha pH-indikaatorite või -lintide või arvestite, näiteks pH-meetrite, kaasaskantavate arvestite või pH-elektroodide abil.

See pH-meetri seade mõõdab pH-d potentsiomeetrilisel meetodil, tuginedes asjaolule, et kahe erineva H + potentsiaaliga lahuse vahel tekib potentsiaalide erinevus, mis määrab kahe lahuse kokkupuutel elektrivoolu voolu. praktikas on pH mõõtmine suhteline, kuna proovi pH-d võrreldakse teadaoleva pH standardlahuse pH-ga.

KALSTEIN pH-meetrite tüübid 

         Tööstuslik pH kontroller: kalibreerimine 1 kuni 3 punkti, väljundid 4 kuni 20 mA ja on ette nähtud pH jälgimiseks keemia-, keskkonnakaitse- ja toiduainetööstuses.

         Tasku pH-meeter: see on ülitäpne instrument, kalibreerimine 1-3 punkti, seadistusmenüü sisaldab 5 valikut ja sobib üldiste veeproovide pH mõõtmiseks, täpsus 0.01 pH. 

         Kaasaskantav pH/ioonmeeter: kalibreerimine 2 kuni 5 punkti, valitavad ioonikontsentratsiooni ühikud ja vajalik pH, mV ja ioonikontsentratsiooni mõõtmiseks, täpsus 0.5% FS. (mudeleid on erinevaid)

         Lauaarvuti pH-meeter: see on varustatud 7-tollise TFT-ekraaniga, 1–5 punkti kalibreerimisega automaatse tuvastamisega USA, NIST ja DIN puhvrite jaoks; lahuse temperatuurikoefitsient kompenseerib puhta vee proovid ja viitab pH-le 25°C juures (erinevad mudelid).

Milleks neid pH-meetreid kasutatakse 

Kontrollige vee happesuse parameetreid, et soodustada toitainete imendumist taimedes.

Peamiselt mõõdetakse ainete, basseini, akvaariumi pH taset.

mõned mõõta ioonide kontsentratsiooni. 

Vastavalt mudelile, mida nad mõõdavad lisaks pH-le, mõõdavad nad temperatuuri.

Nad mõõdavad oksüdatsiooni taset.

Bakterite kontsentratsioon ja saastumine heitveest.

Mõõtke proovi happesuse või aluselisuse taset.

Määrake aine pH üsna täpselt.

Vee karedus.

Kontrollib toidu kvaliteeti, vaadates üle kehtestatud standardtasemed.

Kuidas tavalist pH-meetrit kasutada

Olenevalt kasutatavast mudelist ja läbiviidavast kalibreerimisest sõltub seadme kasutamise raskus või lihtsus, kuid üldiselt peate oma arvesti praktikasse rakendamiseks ja mõõtmiste saamiseks järgima vaid ühte lihtsat sammu. lisaks tootja juhiste järgimisele:

  • Lülitage pH-meeter sisse.
  • Oodake umbes pool tundi või vastavalt tootja juhistele.
  • Eemaldage elektrood hoiukohast.
  • Laske elektrood läbi destilleeritud vee.
  • Vajutage kalibreerimisnuppu ja oodake, kuni see palub teil uuesti vajutada.
  • Kastke pH 4 lahusesse 
  • Seejärel kastke uuesti destilleeritud vette.
  • Nüüd saate jätkata proovi mõõtmist.

Asendamatu osad, mis pH-meetril peavad olema

pH-elektrood: sellel on väga õhuke pH-selektiivne klaasmembraan.

Temperatuuri kompenseerimise elemendid: temperatuur võib põhjustada vale mõõtmise, seega on oluline, et teie arvestil oleks see temperatuuri reguleerimiseks vajalik funktsioon.

pH-meeter: sisaldab vooluringe, kuvareid, mõõtjaid, kalibreerimist, varieeruda vastavalt mudelile.

Igal pH-meetri mudelil on erinevad seadistused, nende KALSTEIN-mõõturite soetamiseks saate seda teha meie veebipõhiste ostukanalite kaudu, mis on väga lihtsad ja elujõulised, järgmisel lingil: SIIN tuletades neile meelde, et oleme kõrgetasemelised tootjad, kellel on suur nõudlus ostu ja müügi järele kogu maailmas, lisaks pakume parimaid spetsialiste, kes annavad teile vajalikku nõu, Meie Kalsteini laboriseadmete ettevõte pakub teile suurepäraseid garantii ja pühendumise eeliseid, tagades suurepärase tehnoloogia ja suure jõudlusega meeskonna.