Millist kasu toovad Shaker Agitators ainete segamisel toiduainetööstuses?

Üks esimesi tehnilisi toiminguid, mille inimene oma arengu käigus teadlikult ette võttis, oli toidu töötlemine. Ainult sel juhul võivad inimesed saada otsustava valikueelise. Seega pole üllatav, et mida kõrgem on kultuuri ja tsivilisatsiooni tase, seda intensiivsem ja keerukam on toidu töötlemine. Seda konteksti arvestades on toidu töötlemiseks ainult kaks üldist viisi:

  • Valmistamine (keetmine)
  • Toidu säilivusaja (säilitamise) pikendamine

Mõlemal juhul on vajalik, et toit oleks sobivates tingimustes, üks nõue on, et kõik ained oleksid korralikult segatud, et toiduvalmistamine ja säilitamine toimuksid ühtlaselt. Näiteks saumikserid, blenderid ja köögikombainid on segamistoimingute jaoks head abilised; Shaker shakerid on kasulikud ka segamisprotseduuride jaoks, kuna need võimaldavad:

  • Segage koostisained kiiresti
  • Tehke ettevalmistusi samaaegselt
  • Segamise sagedust ja aega saab liigitada
  • Säästab aega

Kuidas aitab koostisainete segu kaasa toidu kvaliteedile?

Idee toiduainete hästi segamisest on intuitiivne. Näiteks kui toodetakse mahla, tuleb lisatud suhkur ja muud lisandid sobivalt lahustada, et kogu jook saaks soovitud omadustega, vastasel juhul on sellest mahlast valmistatavates partiides oluline erinevus. Muud toidu homogeensusest tulenevad aspektid võivad olla järgmised:

  • Ohutus (nt pestitsiidide jääkide, veterinaarravimite, toidu lisaainete koguse analüüs tootes)
  • Tervis (toitumise ja tervisega seotud aspektid: kalorite arvutamine, allergeenide puudumine laktoosi- ja gluteenitalumatuse korral, probiootikumide, Omega 3 ja muude elementide pakkumine, mis rikastavad toodet teatud puudustega inimestele)
  • Organoleptilised aspektid (tajuga seotud sfäär, nagu aroom ja maitse – suulae konsistents, maitse, aroom jne) ja välimusega seotud (puudutav tekstuur, värskus, suurus, pakend, värvus jne)

Segamine mõjutab otseselt toidu organoleptilisi aspekte, nagu mahla puhul. Teisest küljest on kaks esimest punkti, ohutus ja tervis, tuletatud toidu analüüsimisel segamistoimingu toetamisest. Seda toimingut saab edukalt ja kiiresti läbi viia loksutitega.

Kuidas ainete segu aitab kaasa toidu funktsioonidele?

Üldiselt omistab teadus toidule kolm peamist funktsionaalset mõju, mida nimetatakse esmaseks, sekundaarseks ja tertsiaarseks funktsiooniks. Toidu põhifunktsioon (toiteväärtus) on põhiline varustamine toiduenergiaga ning vajalike makro- ja mikroelementidega. See on elu säilitamiseks hädavajalik funktsioon. Sekundaarne väärtus hõlmab toidu sensoorseid omadusi (naudinguväärtus). Funktsioon, mida ei tohiks alahinnata. Toit võib olla kõrge toiteväärtusega, kuid kui see ei maitse, siis seda ei tarbita ja see on seetõttu kasutu.

Toite, millel on eriline tertsiaarne funktsioon, mis ületab ülalnimetatud kahte funktsiooni, on pikka aega nimetatud ka "funktsionaalseteks toiduaineteks" või "funktsionaalseteks toiduaineteks". See tertsiaarne mõju on seotud eelkõige toidu tervisliku väärtusega. See tähendab, et nendel toitudel on täiendav, eriline, tervist edendav või üldiselt heaolu suurendav toime.

Kuigi võib öelda, et need funktsioonid sõltuvad paljudest muutujatest, pööratakse käesolevas artiklis erilist tähelepanu kõikide neid moodustavate ainete õigele sidumisele, nii et toitumisfunktsioonid, nauding ja heaolu jaotuvad kogu toidus ühtlaselt. Selles mõttes võivad šeiker-segajad aidata seda toidu (segu) arendamise etappi täielikult ja tõhusalt läbi viia.

Kalsteini šeikerid toidukomponentide segamiseks

Selles artiklis näidati, kuidas koostisosade segamine toetab toidu valmistamise protsesse, kvaliteeti ja funktsiooni. Sarnaselt on tootja Kalsteini välja töötatud šeiker-segajad seadmed, mis on loodud segamistoimingute hõlbustamiseks. Seda seadet iseloomustab nende kõrge vastupidavus, mis tuleneb nendes kasutatavatest mootoritest; mitut proovi saab raputada samaaegselt eelseadistatava sageduse ja kellaaegadega. Muud tehnilised üksikasjad, samuti hinnad, ost ja pakkumine leiate järgmiselt lehelt SIIN või avalehel SIIN