Proovi niiskuse määramise meetodid

september 7, 2022by Kalstein
analizador-de-humedad.png

Niiskus on tegur, mis võib oluliselt mõjutada materjali voolavust, kokkusurutavust ja sidusust. See on oluline põllumajandus- ja toiduainetööstuses, kosmeetikas, kemikaalides ja farmaatsiatööstuses, kuna ülemäärane niiskus võib põhjustada halvasti töödeldud ja lagunenud tooteid, kuna niiskusesisaldus mõjutab otseselt toote töötlemisvõimsust, ladustusaega, kasutusaega ja kvaliteeti. Niiskusesisalduse täpne määramine on seega kvaliteedi seisukohast oluline. Teatavat liiki toodete puhul saab maksimaalset niiskusesisaldust reguleerida seadusega, näiteks iga riigi toidualaste õigusaktidega või rahvusvahelisel tasandil.

Milliseid meetodeid kasutatakse niiskuse määramiseks?

Niiskusesisalduse määramine toob tööstusliku tootmisprotsessi igas etapis lugematul hulgal kasu lõpptoote üldisele kvaliteedile: tooraine hindamine, kaupade vastuvõtmine, ladustamine, protsessi kontroll, kvaliteedikontroll, pakendamine jne. Kõige populaarsem niiskusesisalduse määramise meetod on termogravimeetriline meetod, mille puhul massikadu määratakse muda või koorekuivatuse abil, kusjuures niiskusesisaldus määratakse kindlaks proovi massi muutmisega pärast aurustamist kuivatuskapis imendunud vee suhtes. Niiskuse kadumise meetodi (kuivatuskapi meetodi) tõttu ei ole siiski vaja selleks mitu tundi aega kulutada.

Niiskuse määramise muud meetodid on Karl Fischeri hindamine, diferentsiaalkalorimeetria ja mikrolaineahjud labori niiskuse kiireks määramiseks. Kõiki neid meetodeid iseloomustab suutmatus määrata kindlaks katse niiskusesisaldust kohapeal. Lisaks hävitab iga selline meetod uuritud proovi. Samuti kasutatakse seda täna väga tõhusalt niiskusesisalduse, halogeenvalguse määramiseks mitteinvasiivse meetodina väga kiiresti ja väga täpselt. Muud uued meetodid niiskuse määramiseks toidus hõlmavad infrapuna- ja tuumamagnetresonantsi.

Kuidas määratakse proovi niiskus?

Niiskus tuleb määrata tõhusalt, kuid ka kiiresti, et protsesse ei muudetaks. Nagu eespool mainitud, on termogravimeetriline meetod ideaalne valik. See meetod koosneb peamiselt proovi massi pidevast salvestamisest, mis sõltub temperatuurist või ajast, ning see viiakse läbi ahjus. Kuigi selle meetodi abil saadud tulemused on väga täpsed, on need pikad ja keerukad, kuna nõuavad palju käsitsi tehtavaid samme ja võtavad 2-4 tundi, mis võivad oluliselt mõjutada selle sektori tootlikkuse näitajaid.

Nii on niiskusearvestid konstrueeritud mõõtmisprotsessi kiirendamiseks. Seda seadet on lihtne kasutada ja selle analüüsimine võtab mõne minuti, võttes arvesse gravimeetrilist põhimõtet, st kuumutades proovi kiirgusega (halogeen, infrapuna või tume), samal ajal kui kaal väheneb pidevalt, kuni see stabiliseerub ja muutub.

Mida Kalstein teile pakub?

Kalstein on ettevõte, mis toodab kõrgeima kvaliteediga meditsiini- ja laboriseadmeid ning tehnoloogiat parimate turuhindadega, et saaksite meiega turvaliselt osta, teades, et teil on selle valdkonna eriettevõtte teenus ja nõuanne ning et olete võtnud endale kohustuse pakkuda oma ülesannete nõuetekohaseks täitmiseks ohutuid, kulutõhusaid ja tõhusaid valikuid. Seekord tutvustame meie halogeenoksiidanalüsaatorit YR053483 / YR053486, uut kõrgtehnoloogilise ja funktsiooniga seadet:

  • 7-tolline puuteekraan
  • Automaatne/läbipaistev aken
  • halogeenlamp
  • Polümeermaterjalid/kuumuskindlad vormid
  • Kahemootorilise ajami/kaheventilaatori ehitus
  • roostevaba teras
  • reaalajas dünaamiline kõver/kuupäev ja kellaaeg
  • temperatuur/kellaaeg
  • Niiskusesisaldus
  • Ajalooline mäluseeria
  • PC- ja printeriühendus
  • Valik: printer

Lisateabe saamiseks külastage veebilehte SIIN

Kalstein

PARIIS – PRANTSUSMAA

Ettevõtte peakorter

2 rue Jean Lantier, 75001, Pariis – Prantsusmaa.
(+33) 01 78 95 87 89(+33) 6 80 76 07 10

sales@kalstein.eu

ASUKOHAD

Oleme alati lähedal.



VAHENDID

Makseviisid ja kohaletoimetamine



Jälgi meie tegevust sotsiaalsete võrgustike

Olge kursis kõigi sektori uudistega.


Product Enquiry

Saada sõnum
Tere
Mida me saame teid aidata?